Rezervă acum: 0726 398 292

Champagne Flight-zbor cu elicopterul sau avionul cadou si degustarea unei sampanii

De Ziua Indragostitilor sau Dragobete orice cadou se poate insoti si de un Champagne Flight, un zbor cu elicopterul sau avionul pentru cupluri insotit de un pahar de sampanie

Elicoptere de inchiriat pentru 4 pasageri
Elicopter de inchiriat pentru 4 pasageri

Un studiu realizat de Institutul Fraunhofer pentru Fizica Construcțiilor și comandat de transportatorul național german Lufthansa a arătat că „sarea este percepută ca fiind cu 20 până la 30% mai puțin intensă, iar zahărul cu 15 până la 20% mai puțin intens” atunci când este consumată în aer.

Acest lucru se datorează unei combinații de uscăciune și presiune în interiorul cabinei. În schimb, percepția noastră asupra acidității rămâne mai mult sau mai puțin neafectată.

De asemenea, uscăciunea împiedică nasul nostru să capteze mirosul, care reprezintă 80% din simțul gustului perceput. Asadar zborul cu sampanie poate sa va aduca un gust cu totul nou pentru mult dorita bautura.

În timp ce studiul se concentrează pe alimente, același lucru este valabil și pentru băuturi.

Din acest motiv, ar trebui preferate vinuri mai scumpe, dar nu prea acide. Consumul băuturii tale la începutul zborului ar putea ajuta, de asemenea. Dar ar putea fi dificil să te bucuri corect de șampanie.

La altitudine, vinul spumant produce bule mai mari care se lipesc de pereții paharului, mai degrabă decât fluxul constant de bule mai fine care lovesc suprafața atunci când sunt observate la sol.

Un cadou pentru ea sau un cadou pentru el Champagne Flight -plimbare cu elicopterul sau zbor de placere cu avionul-urmatoarea frontiera

În viitorul previzibil, este probabil ca turismul spațial să rămână un lux pe care doar cei bogați și-l pot permite. Dar pe măsură ce orbitează în jurul Pământului, cei câțiva selectați vor putea sărbători odiseea spațială cu un pahar de șampanie?

Deocamdată, băutul în spațiu este departe de a fi o experiență plină de farmec.

Fără gravitație, lichidele nu pot curge dintr-o sticlă. Astfel, astronauții din Stația Spațială Internațională trebuie să sugă apă potabilă dintr-o pungă printr-un pai.

Designerul francez Octave de Gaulle (stră-nepotul regretatului președinte, Charles de Gaulle) vrea să schimbe această realitate.

Agenția sa, Spade, este specializată în proiectarea și studiul obiectelor care ar putea într-o zi să însoțească oamenii în spațiu.

Din 2015, Spade a colaborat cu producătorul de șampanie Mumm pentru a găsi o soluție care să permită călătorilor în spațiu să se bucure de șampanie așa cum este menită să fie savurată - dintr-o sticlă și într-un pahar.

După trei ani de studii care au inclus zboruri Zero-G la bordul Airbus A310 al lui Novespace, de Gaulle și-a dezvăluit în sfârșit soluția: un inel la gura sticlei, care transformă șampania sub presiune într-un glob de spumă care poate fi apoi colectat folosind un pahar.

Rămâne de văzut dacă această sticlă poate supraviețui unei călătorii pe orbită.

În timp ce alcoolul este interzis pe Stația Spațială Internațională, sticla ar putea atrage atenția companiilor de turism spațial precum SpaceX a lui Elon Musk, Blue Origin a lui Jeff Bezos sau Virgin Galactic a lui Richard Branson.

Urmariti aici un videoclip cu experimentele la gravitatie zero cu sampania


No Comments Yet.

Leave a comment